Hundkurser och träningscoach   

med fokus på ett lekfullt samspel mellan hund och människa

Kurser i Nose Work, tävlingslydnad, Rally-, valp-och unghundskurser, vardagslydnad med roliga aktiviteter, lek- och belöning.

Hundträning handlar mycket om kommunikation och samspel, att leka och arbeta tillsammans med hunden. Där är respekt, humor och en gnutta ödmjukhet ganska bra ingredienser.
Vi använder positiva belönande metoder som är till glädje för både hund och människa. Ett lekfullt samarbete ger fina förutsättningar för lyckad träning. 
 

Aktuellt:
RALLYLYDNAD, kurser i Björkhagen, och 
Hundhallen Haninge start 20 november
VALPKURS - med leken som metod. 
Start 25 nov Hundhallen Haninge
Klicka på länken för mer information. Välkomna!
                                                

Välkommen till Hej Hund!

Jag heter Christel Kurén och är utbildad instruktör med inriktningarna Tävlings-/brukslydnad, Rallylydnad och Nose Work.
Jag har lång erfarenhet både av hundträning och pedagogiskt arbete som lärare, 
och tycker att inlärning och hundträning är väldigt roligt att kombinera!  Här kan du läsa mer om Christel.    

Med mina hundar har jag tränat många olika grenar, och tävlat i några av dem.
Fred är min kompanjon, han är en border collie på 10 år. Vi tränar och tävlar framförallt Nose Work och Rallylydnad numera, men Fred har oxå tränat vallning och tävlat i tävlingslydnad, agility och freestyle.
Här kan du läsa mer om mina hundar       
                                          

Kurser 
Jag arbetar numera som lärare på Realgymnasiets hundprofil, superkul, men det gör att jag bara kommer hålla ett begränsat antal kurser i egen regi. Finns det någon kurs du skulle vilja gå? Välkommen med intresseanmälan som inte är bindande.

Valpkurs

Kursen innehåller lekfull träning med olika former av belöning, följsamhet och stadga, hur du kan påverka valpens aktivitetsnivå, samarbetslust och motivation.

Tävlingslydnad

Tävlingsinriktad lydnadsträning med lekfulla metoder som bygger på att hund och förare har kul tillsammans. Tävlingslydnad är en kul lek!

Roligare Vardag

Kurser i vardagslydnad där vi använder lekfulla, positiva metoder som gynnar relationen och ökar hundens lust att samarbeta med sin människa.

Nose Work

I denna roliga hundsport låter vi hunden använda sitt fantastiska luktsinne, och tränar hunden att leta specifika dofter. 

Unghundskurs

Unghundskurs passar dig som har gått valpkurs tidigare eller har motsvarande kunskaper, och vill fortsätta träningen med din valp/unghund.
Kurser med lite olika inriktning.

Rallylydnad

Rallylydnad är ett jätteroligt sätt att träna positioner och följsamhet där hunden ska kunna utföra allt både på vänster och höger sida om föraren. 
 

Privat coach -
för dig och din hund.

Vill du ha egen tid med instruktören?

Vi kommer överens om ett upplägg inriktat på vardags- eller tävlingsträning, momentträning och helhet i lydnad, eller roliga sök i Nose Work.. eller träning med valpen...

Varmt välkommen att höra av dig om du vill ha coachning i er träning!
 

"Tack för en jättefin kurs! Lekfullt och nyttigt. En bra grund för fortsatt träning och samvaro!"  ”Christel är jättebra, tydlig, rolig och engagerande.” "Mycket bra, olika taktik/utlärningssätt beroende på ekipage."  ”Både jag och hunden har haft roligt.”

Välkommen att kontakta Hej Hund!

Vi håller till i Björkhagen i södra Stockhom, det är lätt att ta sig dit både med t-bana och bil. 
Under vinterhalvåret flyttar vi inomhus till uppvärmd hundhall i söderort.

mejl: christel.hejhund@gmail.com
tfn:  0701-724281

Innehar F-skattebevis.

 


Följ gärna Hej Hund på Instagram (christel_hejhund) och Facebook. Välkomna!