Mina hundar

Sist in i flocken: Gabi
(Sundelins Gabi född 210402) 
Oändligt söt och rar individ som ger hopp om framtiden!

Fred
(Windann’s Fred, född 2010)  
Världens finaste Fred❤

Glad - Social - Nyfiken - Stark och kraftfull med mycket spring i benen… En utmaning och samtidigt en väldigt rolig hund att träna, världens bästa kompanjon!
Tyvärr gjorde tidig sjukdom vår tävlingskarriär i tänkta grenar kort, nu satsar vi på Nose Work och Rallylydnad som går att träna utan hårdare belastning på kroppen. I somras satte diskbråck stopp även för det, hoppas att Fred ska vara på banan snart igen.

  • Godkänt doftprov i Nose Work, eukalyptus. Tävlar NW1.
  • Rallylydnad. Fred har titeln RLD N, RLD F.
  • Tävlingslydnad, uppflytt klass 3 (dåvarande system, en start i vardera Lk1 och Lk 2, gav fina poäng och uppflytt till Lk 3.)
  • Freestyle klass I (Tre fina starter med andra matte Ulrika).
  • Agility, tävlat hoppklass I. 

Dot
(Eyeam One) född 2017-09-14

Dot har flyttat till en fårgård på Gotland och arbetar på heltid med det hon är gjord för: vallning! 

Hon kom hem till oss som omplacering när hon var nästan 7 månader.
Förhoppningen var att hon skulle bli min nästa tävlingshund i olika grenar, med fokus på tävlingslydnad, men det blir inte alltid som en tänkt....  
 

R. I. P.

Jim
(Windann’s Jim  2013.12.04 -2017.10.05)

Världens sötaste Jim, han lärde mig allt jag inte visste att jag behövde kunna.
Fårvallare och skogsvaktare var uppdrag som han skötte med omsorg… Vi vallade, tränade agility (startad i hoppklass 1) och freestyle. Han blev sjuk i polyartrit och fick avsluta jordelivet alldeles för tidigt.


Morrgan
(2002-2010)

Min första fina border collie. När jag såg Sofie Åkerbergs Mitzi glänsa på tävlingsbanan tänkte jag  att ”om jag någon gång ska ha en border collie, så vill jag ha en Mitzi-valp!”
Och så lyckligt blev det.

Vi tränade vallning, tävlade lydnad och bruksspår, uppflytt Elitklass tävlingslydnad och lägre spår. MH-beskriven.
 

Decibel
(Waagendorf’s Decibel. 1995-2008)

Underbaraste sällskapsdam så bruksschäfer hon var… Tävlade LK 3, gk lägre spår. MH-beskriven. Inoff MT (provhund under testledarutbildning, ”-Mycket trevlig hund, men antagligen svårjobbad,” sa lärarna/ansvariga för den utbildningen, ”skärpa finns, men ingen kamplust eller motor”). Stort födodriv hade hon iallafall ;-) Hon var mycket egensinnig, och mycket vänlig. Diskbråck satte definitivt stopp för tävlandet. Finaste fina Bellan! Hon är fortfarande mycket, mycket saknad.

Decibel och Morrgan.

Hermes (1994) En hund med skärpa och stor misstro mot människor utanför egna flocken, han fick en bättre plats i livet som vakthund.