Mina hundar

Fred
(Windann’s Fred, född 2010)  

Glad - Social - Nyfiken - Stark och kraftfull med mycket spring i benen… En utmaning och en väldigt rolig hund att träna, världens bästa kompanjon.
Tyvärr gjorde tidig sjukdom vår tävlingskarriär kort, men nu satsar vi på Nose Work som är jättekul, och går att träna utan hårdare belastning på kroppen. 

  • Godkänt doftprov i Nose Work, eukalyptus. Tävlar NW.
  • Tävlingslydnad, uppflytt klass 3 (dåvarande system, en start i vardera Lk1 och Lk 2, gav fina poäng och uppflytt till Lk 3.)
  • Freestyle, uppflytt klass II (Tre starter i freestyle klass I gav de tre resultat som krävs till nästa klass, (med andra matte Ulrika)
  • Agility, tävlat hoppklass I. (Vi hann med ett par starter med disk som resultat. Fred älskar agility!)
  • Rallylydnad nyb. Uppflytt poäng. (inoff)

Dot
(Eyeam One) född 2017-09-14

Dot flyttade hem till oss när hon var nästan 7 månader.
Än så länge är hennes främsta merit att hon är grymt bra på att leka tillsammans, och det är ju själva grunden till allt. 
Och så är hon väldigt söt....!
Jag ser väldigt mycket fram emot tiden med henne!

R. I. P.

Jim
(Windann’s Jim  2013.12.04 -2017.10.05)

Världens sötaste Jim, han lärde mig allt jag inte visste att jag behövde kunna. Fårvallare och skogsvaktare var uppdrag som han skötte med omsorg… Vi vallade, tränade agility (startad i hoppklass 1) och freestyle. Han blev sjuk i polyartrit och fick avsluta jordelivet alldeles för tidigt.


Morrgan
(2002-2010)

Min första fina border collie. När jag såg Sofie Åkerbergs Mitzi glänsa på tävlingsbanan tänkte jag  att ”-om jag någon gång ska ha en border collie, så vill jag ha en Mitzi-valp!”
Och så lyckligt blev det.
Vi tränade vallning, tävlade lydnad och bruksspår, uppflytt Ekl och lägre spår. MH-beskriven.

Decibel
(Waagendorf’s Decibel. 1995-2008)

Underbaraste sällskapsdam så bruksschäfer hon var… Tävlade LK 3, gk lägre spår. MH-beskriven. Inoff MT (provhund under testledarutbildning, ”-Mycket trevlig hund, men antagligen svårjobbad,” sa lärarna/ansvariga för den utbildningen, ”skärpa finns, men ingen kamplust eller motor”). Diskbråck satte definitivt stopp för tävlandet. Finaste Bellan!

Decibel och Morrgan.

Hermes (1994, såld -95) En hund med skärpa och stor misstänksamhet mot människor fick en bättre plats i livet som vakthund.